Wiebe Gotink

Wiebe is muzikant met een fascinatie voor de dialoog  tussen dans/beeld en muziek, de manier waarop de verschillende kunstdisciplines elkaars taal aanvullen, verrijken en becommentariëren.


Wiebe (1959), studeerde in 1984 af aan het Twents Conservatorium. Hij kreeg zanglessen van onder andere Lodewijk Meeuwsen, Judith Mok en Pieter van den Berg. Sinds 1991 werkte Wiebe voor diverse opera-, muziek- en theatergezelschappen als de Nationale Reisopera, Onafhankelijk Toneel, Tryater en De Nederlandse Opera. Ook jeugdtheater behoort tot zijn werkveld.

[singlepic id=27 w=200 h= float=left]Zo schreef hij muziek voor Meekers, De Kopergieterij, Plan-D en STIP Theaterproducties en deed hij compositieopdrachten voor Stella Den Haag, De Wetten van Kepler, Hans Hof Ensemble, Tryater en Huis aan de Amstel/Toneelmakerij. Kokers is de derde samenwerking van Gaia Gonnelli en Wiebe Gotink. Wiebe componeerde ook de muziek voor Kleur en Ondersteboven. Zijn fascinatie betreft vooral de dialoog tussen dans/beeld en muziek, de manier waarop de verschillende kunstdisciplines elkaars taal aanvullen, verrijken en becommentariëren.

Wiebe Gotink – muziek Kleur, Ondersteboven en Kokers