Hoe leer je iemand kennen? Als ik naar jou kom, kom jij dan met me mee? Duw je me weg of dans je om me heen? Twee dansers maken aftastend kennis met elkaar.

TocCo

Een dansvoorstelling voor scholen, voor de leeftijd 6, 7, 8 en 9 met bijbehorende workshop
6+

TocCo’ (aanraking in het Italiaans) is een voorstelling op school door twee professionele dansers van DADODANS. Het is een ontmoeting, een dialoog. Aftastend maken twee dansers kennis met elkaar. Hoe leer jij iemand kennen? Hoe speel je samen?

Met ‘TocCo’ onderzoeken de leerlingen op een speelse manier de grenzen van zichzelf én dat van de ander. Hoe zeg je ja of nee met je lichaam? En hoe dans je samen een verhaal? Aan de hand van de dansvoorstelling en bijbehorende workshop onderzoeken de kinderen (6 t/m 9 jaar) op een speelse manier hoe ze contact kunnen maken met elkaar, zelfs zonder woorden.

Workshops
Na het zien van het duet, krijgt elke klas een workshop. Onder begeleiding van één van de dansers en één dansdocent van Dado, creëren ze een eigen dansduet. Op een speelse, onderzoekende manier leren ze samen te werken zónder taal. Ze leren hoe het lichaam beweegt en hoe je via dans gevoelens kan uitdrukken.

Presentatie
Elke klas sluit de workshop af met een presentatie. Alles wat ze samen ontdekt en gecreëerd hebben komt op dat moment samen. Het is het resultaat van een bewegend gesprek zonder woorden: een dansduet.

Voor wie? Dit traject is op maat gemaakt voor groep 3 t/m 6
Duur: een richtlijn van 2 dagdelen per groep inclusief voorstelling en presentatie moment
Speelvlak: in een speelzaal of gymzaal

Dit project  is bedoeld voor één klas per traject. Er kunnen meerdere trajecten na elkaar worden geboekt.

Kerndoelen
Tocco sluit aan bij kerndoelen 54, 55, 56 en 58 van het SLO.

Play Video
Concept
Choreografie
Dans
Muziek
Overige medewerkers
Artistiek advies: