Met sterk beeld, klank en dans maken we met elkaar een magische reis door de nacht. NaCHT heeft een cast van wel 6 professionals in totaal, wat uniek is voor de jongste doelgroep. Desondanks wordt de intimiteit gewaarborgd. Zo zitten alle kindjes dichtbij, op het podium en is er ruimte voor interactie.

NaCHT

Een dansvoorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar.
2+

De magie van de nacht…. In de nacht kun je ieder klein geluidje extra goed horen. Struiken ritselen, de uil roept ‘oehoe’. En knettert daar een kampvuurtje?

Nacht is een voorstelling waarin dans en live muziek een onlosmakelijk geheel vormen. Drie dansers en drie musici (fagot, harp en altviool) nemen je mee naar een heel andere wereld. Ze creëren meeslepende rituelen in een knusse setting. Zo maak je een magische reis door de nacht met dans, klank en beeld.

Nacht is een coproductie van Dadodans en het Utrechtse Insomnio Ensemble.

Leuk nieuws! Nacht is genomineerd voor ‘Jonge Zwaan meest indrukwekkende jeugddansproductie 2023‘.

Gaia Gonnelli: “Wat er zo uniek is aan NaCHT? Niet alleen de combinatie van live muziek en dans vind ik interessant, maar om daar één geheel van te maken was mijn doel. Ik wil musici (@insomnioensemble) en dansers (@facuebe@m_a_y_k_e@cattpaiva) in hun volle en autonome kracht op het podium en hen tegelijkertijd laten versmelten. Een hedendaags concert en dansvoorstelling in één. Daarom hebben we met Nacht een cast van wel 6 professionals in totaal, wat uniek is voor de jongste doelgroep. Desondanks wordt de intimiteit gewaarborgd. Zo zitten alle kindjes dichtbij, op het podium en is er ruimte voor interactie.”

Play Video
Play Video

Reviews

Ik voelde in mijn buik dat het mooi is.

Een driejarige

Het was echt prachtig! Ik kon zien dat m’n dochter er echt van genoot. De muziek en de dans was van ontzettend hoog niveau en ook voor ons was er zoveel om de fantasie te prikkelen. Echt complimenten! ❤️👏❤️

Jona van Breemen

Ik vond de voorstelling echt fantastisch, de mooiste tot nu toe denk ik. Het is heel mooi en ik werd er rustig van. Mijn kleine zusje was ook mee, die is net 3 jaar en zij vond het ook heel leuk.

Kaylinn van 6 jaar oud
Podiumkids

Muziek en bewegingstheater hebben een evenredig aandeel in de beeldende, woordloze jeugdvoorstellingen, een concept van choreograaf Gaia Gonnelli – die zich de laatste jaren specialiseerde in associatief danstheater voor de allerjongsten.

Sander Janssens
Theaterkrant

Het jonge publiek gaat gretig mee in dit nachtavontuur, aanvankelijk gefascineerd en afwachtend, maar later door de performers verleid om ook de speelvloer te betreden, lichtjes in het duister te vangen en samen naar het nachtelijke firmament te staren. De nacht is van iedereen, ook van de allerjongsten.

Sander Janssens
Theaterkrant
Concept
Choreografie
Dans
Muziek
Compositie en soundscape:
Altviool:
Vormgeving
Set, kostuum en verlichting:
Overige medewerkers
Muzikaal advies:
Assistent choreograaf: