Struiken ritselen, de uil roept ‘oehoe’. En knettert daar een kampvuurtje? Drie dansers en drie musici nemen je mee op een magische reis door de nacht.

NaCHT

Een dansvoorstelling voor iedereen vanaf 3 jaar
3+

De magie van de nacht….

NaCHT is een voorstelling waarin dans en live muziek een onlosmakelijk geheel vormen. Drie dansers en drie musici (fagot, harp en altviool) nemen je mee naar een heel andere wereld. Ze creëren meeslepende rituelen in een knusse setting. Zo maak je een magische reis door de nacht met dans, klank en beeld.

NaCHT is een coproductie van DADODANS en het Utrechtse Insomnio Ensemble.

Leuk nieuws! NaCHT was genomineerd voor ‘Jonge Zwaan meest indrukwekkende jeugddansproductie 2023‘.

Gaia Gonnelli:
“Wat er zo uniek is aan NaCHT? Ik wil musici en dansers in hun volle en autonome kracht op het podium en hen tegelijkertijd laten versmelten. Een hedendaags concert en dansvoorstelling in één. Daarom hebben we met Nacht een cast van wel 6 professionals in totaal, wat uniek is voor de jongste doelgroep. Desondanks wordt de intimiteit gewaarborgd. Zo zitten alle kindjes dichtbij, op het podium en is er ruimte voor interactie.”

Leeftijd en toegankelijkheid
+ Wij zijn er voor de allerkleinsten en tegelijkertijd voor de ´grote zus en buurjongen´. De unieke werkwijze van DADODANS maakt het boeiend voor kinderen van heel verschillende leeftijden en ontwikkelingsfases. Elk kind ontwikkelt zich op een eigen manier.

+ Wij merken dat kinderen met een andersoortige ontwikkeling zich ook vaak prettig voelen bij de intieme setting en speelse aanpak van DADODANS´ voorstellingen.

+ Alle onze dansvoorstellingen zijn ´language no problem´ met universele thematiek, dus zeer geschikt voor kinderen (en begeleiders) van en met  allerlei achtergronden en talen.

+ Voor vragen over toegankelijkheid voor mensen in een rolstoel, kan je het beste contact opnemen met de betreffende theaterlocatie.  Wij zullen dan op de vloer zorgen dat er rekening mee wordt gehouden.

Play Video

Reviews

Dadodans and Insomnio Ensemble bring the night to life

In associative and musical dance theater, Dadodans and Insomnio Ensemble bring the night to life for three-year-olds and older, under a huge round moon that turns white, purple-red, and dark blue. The young audience eagerly joins this nocturnal adventure, initially fascinated and waiting, but later seduced by the performers to step onto the stage, catch lights in the darkness, and gaze together at the nocturnal firmament. The night belongs to everyone, even to the youngest.

Sander Janssens
Theaterkrant

Ik voelde in mijn buik dat het mooi is.

Een driejarige

Het was echt prachtig! Ik kon zien dat m’n dochter er echt van genoot. De muziek en de dans was van ontzettend hoog niveau en ook voor ons was er zoveel om de fantasie te prikkelen. Echt complimenten! ❤️👏❤️

Jona van Breemen

Ik vond de voorstelling echt fantastisch, de mooiste tot nu toe denk ik. Het is heel mooi en ik werd er rustig van. Mijn kleine zusje was ook mee, die is net 3 jaar en zij vond het ook heel leuk.

Kaylinn van 6 jaar oud
Podiumkids

Muziek en bewegingstheater hebben een evenredig aandeel in de beeldende, woordloze jeugdvoorstellingen, een concept van choreograaf Gaia Gonnelli – die zich de laatste jaren specialiseerde in associatief danstheater voor de allerjongsten.

Sander Janssens
Theaterkrant

Het jonge publiek gaat gretig mee in dit nachtavontuur, aanvankelijk gefascineerd en afwachtend, maar later door de performers verleid om ook de speelvloer te betreden, lichtjes in het duister te vangen en samen naar het nachtelijke firmament te staren. De nacht is van iedereen, ook van de allerjongsten.

Sander Janssens
Theaterkrant
Concept
Choreografie
Dans
Muziek
Compositie en soundscape:
Altviool:
Vormgeving
Set, kostuum en verlichting:
Overige medewerkers
Muzikaal advies:
Assistent choreograaf: