Drup, spetter, klets! Een danseres beweegt zich door de ruimte en wordt gevolgd door allerlei kleuren verf. Is dansen tekenen in de lucht?

KLeuR+

Een dansvoorstelling voor kinderen van 2 – 7 jaar oud.
2+

Drup, spetter, klets. Een danseres beweegt zich door de ruimte. Niet in haar eentje; ze wordt gevolgd door allerlei kleuren verf. Ze sluipt, rolt en draait over een papieren vloer en laat gekleurde sporen achter in rood, blauw, geel en groen. Langzaam ontstaat er een kleurrijk schilderij, geverfd met kwasten, maar nog leuker: ook met handen en vingers. En zelfs met het hele lichaam.

Is dansen tekenen in de lucht? De fysieke manier waarop kinderen tekenen, inspireerde Gaia Gonnelli tot het leggen van een verbinding tussen verven en tekenen en dansen.

Choreograaf Gaia Gonnelli:

¨Dansen kan gezien worden als een vorm van tekenen – waarbij de sporen van de dansers onzichtbaar blijven. Om de sporen van de beweging zichtbaar te maken, is het idee ontstaan dansen en verven te combineren. ‘KLeuR+’ sluit daarbij in vorm en inhoud aan bij de belevingswereld van jonge kinderen, waarbij spontaniteit en verbeelding een centrale rol spelen.¨

Leeftijd en toegankelijkheid
+ Wij zijn er voor de allerkleinsten en tegelijkertijd voor de ´grote zus en buurjongen´. De unieke werkwijze van DADODANS maakt het boeiend voor kinderen van heel verschillende leeftijden en ontwikkelingsfases. Elk kind ontwikkelt zich op een eigen manier.

+ Wij merken dat kinderen met een andersoortige ontwikkeling zich ook vaak prettig voelen bij de intieme setting en speelse aanpak van DADODANS´ voorstellingen.

+ Alle onze dansvoorstellingen zijn ´language no problem´ met universele thematiek, dus zeer geschikt voor kinderen (en begeleiders) van en met  allerlei achtergronden en talen.

+ Voor vragen over toegankelijkheid voor mensen in een rolstoel, kan je het beste contact opnemen met de betreffende theaterlocatie.  Wij zullen dan op de vloer zorgen dat er rekening mee wordt gehouden.

Play Video

Reviews

Peuters werden uitgedaagd op 2 Turven Hoog

De dansers weten met het herkenbaar gekozen thema en hun uitvoering de aandacht moeiteloos veertig minuten lang vast te houden en dat is knap.

Marcelle Schots
Theaterkrant.nl
Concept
Choreografie
Dans
Muziek
Vormgeving
Techniek
Lichtontwerp:
Overige medewerkers
Artistiek advies:
Fotografie: