Drup, spetter, klets! Een danseres beweegt zich door de ruimte en wordt gevolgd door allerlei kleuren verf. Is dansen tekenen in de lucht?

KLeuR+

Een dansvoorstelling voor kinderen van 2 – 7 jaar oud.
2+

Drup, spetter, klets. In KleuR+ beweegt een danseres zich door de ruimte. Niet in haar eentje; ze wordt gevolgd door allerlei kleuren verf. Ze sluipt, rolt en draait over een papieren vloer en laat gekleurde sporen achter in rood, blauw, geel en groen. Langzaam ontstaat er een kleurrijk schilderij, geverfd met kwasten, maar nog leuker: ook met handen en vingers. En zelfs met het hele lichaam.

Is dansen tekenen in de lucht? De fysieke manier waarop kinderen tekenen, inspireerde Gaia Gonnelli tot het leggen van een verbinding tussen verven en tekenen en dansen.

Choreograaf Gaia Gonnelli:

¨Dansen kan gezien worden als een vorm van tekenen – waarbij de sporen van de dansers onzichtbaar blijven. Om de sporen van de beweging zichtbaar te maken, is het idee ontstaan dansen en verven te combineren. ‘KLeuR+’ sluit daarbij in vorm en inhoud aan bij de belevingswereld van jonge kinderen, waarbij spontaniteit en verbeelding een centrale rol spelen.”

Leeftijd en toegankelijkheid
De bijzondere aanpak van DADODANS maakt het interessant voor kinderen van diverse leeftijden en ontwikkelingsfases. Elk kind groeit op zijn eigen unieke manier.

We zien dat kinderen met verschillende ontwikkelingsbehoeften zich vaak comfortabel voelen in de intieme setting en speelse aanpak van DADODANS’ voorstellingen.

Al onze dansoptredens zijn ‘language no problem’ met universele thema’s, waardoor ze geschikt zijn voor kinderen (en hun begeleiders) met diverse achtergronden en talen. Kom gezellig meedoen!

 

Play Video

Reviews

It was hard for children and adults to stay seated, everyone wanted to dance, slide and paint along

Stad Wagingen Nieuws

The Dadodans company’s “Kleur+” (meaning “Color”) is also a performance without limitations for all audiences.

Tommasso Chimenti, Italy

Children, mothers and fathers alike were fascinated

We went to see KLeuR+ by Dadodans, with the marvellous Candela Murillo creating magic combining body, sound, colour...

Concept
Choreografie
Dans
Muziek
Vormgeving
Techniek
Lichtontwerp:
Overige medewerkers
Artistiek advies:
Fotografie: