Vacature creatieve educatiemedewerker

Onder leiding van choreograaf en artistiek leider Gaia Gonnelli maakt Dadodans dansvoorstellingen voor de allerkleinsten (2-8 jaar) en hun begeleiders, die de verbeelding en de zintuigen van haar publiek prikkelen. De dansprojecten van Dadodans worden zowel in kleine zalen van theaters als op scholen, en in binnen- en buitenland vertoont; ze worden geprezen om hun vindingrijkheid, speelse aanpak en het serieus nemen van de doelgroep. In de afgelopen jaren is Dadodans uitgegroeid tot een kwaliteitsmerk binnen de dans voor deze jonge doelgroep. De komende jaren wordt Dadodans voor het eerst meerjarig ondersteund door zowel AFK als FPK. Dat geeft de stichting nadrukkelijk de mogelijkheid om met een klein team van parttimers haar vleugels verder uit te slaan in 2021-2024. Wat betreft educatie willen we ons de komende 4 jaar niet alleen richten op het ontwikkelen, aanbieden en uitvoeren van educatief materiaal en workshops, maar ook op leerkrachttrainingen en het enthousiasmeren van een nieuwe generatie dansers voor jeugddans.

Wie zoeken wij                                                                                                                                                 Dadodans is op zoek naar een ervaren en creatieve educatief medewerker die affiniteit heeft met het werk van artistiek leider Gaia Gonelli en onze doelgroepen. Je hebt echt hart voor kunst in onderwijs en met name voor dans. Ook ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van kunsteducatie.  

Voor ons is het belangrijk dat je een HBO denk- en werkniveau hebt waarbij je je mondeling en schriftelijk goed in het Nederlands en Engels kan uitdrukken. Je legt makkelijk contact met binnen- en buitenschoolse organisaties en bent zorgvuldig in het onderhouden en verduurzamen van deze contacten. Je kan je goed verplaatsen in jonge kinderen en hun ouders. Je vindt het leuk om naast het ontwikkelen van reguliere educatieve lesprogramma’s, ook op zoek te gaan naar een digitale vertaling van ons (educatieve) aanbod. Je hebt ervaring als dansdocent en/of educatief medewerker voor kinderen. Je ziet het als de kern van je werk om de artistieke visie van Gaia te vertalen naar aansprekend educatief materiaal en daarbij ondersteunend te zijn wat betreft de lange lijnen van ons algehele educatieve beleid en visie.

 TAKEN:

  • dansdocent en/of educatief medewerker bij onze nieuwe voorstellingen en reprises.
  • ontwikkelt educatief materiaal, o.a. de lesbrief, rondom onze voorstellingen en geeft bijbehorende workshops.
  • samen met het creatieve team en de publiciteitsmedewerker zorg je voor een passende en duurzame contextprogrammering m.b.t. educatie en talentontwikkeling.
  • vertaalt in samenwerking met de artistiek leider, de artistieke visie naar concreet uit te voeren bijbehorende educatieve activiteiten.
  • plant en regelt de logistiek voor het educatieve programma bij voorstellingen, in overleg met de productieleider.
  • levert input bij de voorbereiding van de bijbehorende publiciteit en communicatie.
  • acquisitie bij binnen- en buitenschoolse organisaties. 

We roepen iedere serieuze kandidaat, ongeacht leeftijd, gender, beperking of afkomst op te solliciteren. Als bovenstaande je aanspreekt en je minimaal gemiddeld 8 à 10 uur in de week beschikbaar bent, stuur dan een aansprekende brief en je cv uiterlijk 20 februari naar zakelijk@dadodans.nl t.a.v. Roswitha Bergmann. Als je vragen hebt kun je ons natuurlijk ook mailen.                                                                                               

Betaling geschiedt volgens CAO Dans, eventueel op termijn in loondienst.                                            

Onze eerste gesprekken zijn gepland op 26 februari via Zoom en een eventueel 2e gesprek ‘live’ op 5 maart.