Over Dadodans

Over Dadodans

Leuk nieuws! Dadodans is genomineerd voor Jonge Zwaan meets indrukwekkende Jeugd Dansproductie 2023. 
Met Dadodans creëert choreograaf/danseres Gaia Gonnelli associatieve, intieme en prikkelende multidisciplinaire dansvoorstellingen voor jonge kinderen (2 t/m 8 jaar).

Met zeer jonge kinderen als doelgroep onderscheidt Gaia zich in het huidige dansveld. Ze gebruikt dans om vorm te geven aan een persoonlijke, vrije verbeeldingswereld die kinderen aanspreekt. Haar beeldende voorstellingen prikkelen de fantasie van kinderen door de zintuiglijkheid en het associatieve karakter. In alle voorstellingen van Dadodans speelt het werken met materialen en primaire elementen (vormen, kleuren en klanken) een belangrijk rol. Ook ontwikkelt Dadodans educatieve projecten voor basisscholen, al dan niet verbonden aan een voorstelling. 

Stichting Dado

De naam van de stichting is Stichting Dado.

Doelstelling van Stichting Dado is het bevorderen van dans als kunstvorm en communicatiemiddel en het bevorderen van choreografisch werk van Gaia Gonnelli voor een zo breed mogelijk publiek (1 – 100 jaar) alsmede het bevorderen en prikkelen van creativiteit en verbeelding door middel van dans ook in combinatie van andere kunstvormen zoals muziek, toneel, beeldende kunst en visuele kunst alles in de stijl van Gaia Gonnelli in de breedste zin van het woord.

Stichting Dado onderschrijft de Governance Code Cultuur, de Code Diversiteit & Inclusie en de Fair Practice Code.

Raad van bestuur​

Peter van der Hoop (voorzitter)

Sanne Boersma (penningmeester)

Judith van Hemert (algemeen lid)

Jaarrekeningen

Subsidie

Dadodans ontvangt een meerjarige subsidie van Fonds Podiumkunsten (FPK) en het Amsterdams Fonds voor de Kunsten (AFK) tijdens het kunstenplan 2021-24 en wordt ondersteund door projectsubsidies van FONDS21, Janivo, VSB fond, Prins Bernhard Cultuurfonds.