ondersteboven

Een muziek- en dansvoorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar.

Kijken en luisteren, luisteren en kijken.

Het kloppen van een hart. Een hand opent en sluit zich. Zacht hoor je het ritme van een trommel. Een kinderliedje. Plotsklaps een sprong in de lucht, een draai. Geluid zwelt aan en mondt uit in een swingende dans. Kunnen handen vliegen als vlinders? Kunnen armen slapen, voeten lachen? Kan een trommel huilen?Ondersteboven - Gaia Gonnelli - foto Saris & dne Engelsman
Danseres/choreograaf Gaia Gonnelli en musicus Wiebe Gotink laten het publiek de rijkdom van beweging en klank ervaren. Wiebe Gotink tovert op mysterieuze wijze muziek tevoorschijn uit metalen staven, belletjes, de danseres, instrumenten en zelfs een neus. In Ondersteboven brengen muziek en dans elkaar tot leven.

Na het succes van Kleur (2+) creëert Gaia Gonnelli opnieuw een spannende en prikkelende voorstelling. In haar werk combineert zij dans met andere kunstdisciplines. Haar interesse ligt in het maken van werk dat kinderen prikkelt om hun eigen, autonome verbeeldingskracht te gebruiken. Ondersteboven is de tweede samenwerking met Wiebe Gotink, hij componeerde ook de muziek voor Kleur.

CONEPT, CHOREOGRAFIE Gaia Gonnelli i.s.m. Wiebe Gotink DANS Gaia Gonnelli MUZIEK, UITVOERING Wiebe Gotink REPETOTIR, UNDERSTUDY Katerina Dietzova KOSTUUMS Arlette Muschter ARTISTIEK ADVIES Wies Bloemen, Ingrid Wolff LICHTONTWERP Elllen Knops PRODUCTIELEIDING Sanne Wichman TECHNIEK Natasja Giebels PR Lisette Brouwers, Rinske Verdult PUBLICITEITSBEELD Diana Blok SCENEFOTOGRAFIE Saris & den Engelsman EEN PRODUCTIE VAN Dadodans|Gaia Gonnelli COPRODUCTIE Dansmakers Amsterdam MET DANK AAN Danstheater AYA, Festival 2 Turven Hoog MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR Dansmakers Amsterdam, Gemeente Amsterdam, VSB fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Europese Commissie en Small Size, big citizens en het Fonds Podiumkunsten

Ondersteboven is ondersteund door de Europese Commissie en Small Size, big citizens – een Europees netwerk ter bevordering van de verspreiding van podiumkunsten voor de aller kleinsten. Deze voorstelling geeft de mening van de makers weer, de Europese Commissie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het gebruik van de daarin opgenomen informatie.

Première: zondag 21 september 2014 14.30u, De Krakeling Amsterdam.
Speellijst: klikt hier.