Gaia Gonnelli

AHK ALumni 22_031_HR
Artistiek leider en choreograaf

Gaia Gonnelli is al sinds 1994 professioneel actief in de Nederlandse danswereld, als danseres, docent, choreograaf en artistiek leider. Ze studeerde af aan de Moderne dansopleiding, de post-HBO opleiding Beroepskunstenaars In de Klas (BIK) en aan de Master Kunsteducatie, allemaal bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Na haar dansopleiding danste zij met verschillende choreografen in binnen- en buitenland. Ze danste onder andere in het werk van Feri de Geus, Joseph Tmim, Shusaku Takeuchi, Wies Bloemen, Krisztina de Châtel, Het Hans Hof Ensemble, Min Tanaka en Giulia Mureddu. In deze periode begon ze haar eigen werk te ontwikkelen, en het maken en creëren is altijd aanwezig geweest naast haar carrière als uitvoerend danseres. Ze creëerde voorstellingen voor Danswerkplaats Amsterdam, Cadance, De Stilte en voor de studenten van Fontys Dansacademie.

Sinds 2009 maakt Gaia voorstellingen voor kinderen. In 2012 maakte zij haar eerste voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar: KLeuR. Sinds deze voorstelling richt Gaia zich op het creëren van voorstellingen voor jonge kinderen met de leeftijd tussen 2 en 8 jaar. Dankzij de steun van Dansmakers Amsterdam, waar Gaia artist in residence is geweest van 2013 tot begin 2016, heeft zij haar signatuur ontwikkeld. Gaia Gonnelli richtte in 2014 haar eigen stichting op, Stichting Dado/Dadodans.

Sindsdien is Gaia de artistiek leider en choreograaf van Dadodans die zich gespecialiseerd heeft in het maken van voorstellingen voor de allerkleinsten.

Gaia Gonnelli ontving als eerste in 2017 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek.

Gaia Gonnelli heeft ontegenzeggelijk hart voor het jonge publiek en geeft op speelse wijze ruimte aan de verbeelding van dit publiek.”

Juryrapport Nederlandse Dansdagen 2017

De producties van Dadodans worden geprezen in binnenland en in het buitenland om hun vindingrijkheid, speelse aanpak en het serieus nemen van de jonge doelgroep. 

Voorstellingen

Gaia Gonnelli heeft meegewerkt aan de volgende voorstellingen: