Workshop Mappamondo

Om muziek te maken zijn er talloze instrumenten, maar kun je ook muziek maken met bladeren,stenen of met andere voorwerpen? Kan het lichaam ook een instrument zijn? Welke beweging hoort bij een bepaald klank/geluid of bij bepaalde muziek?

In de workshop ontdekken kinderen dat je muziek kunt maken met allerlei voorwerpen en met het eigen lichaam. Ook worden de kinderen geprikkeld om bewegingen te koppelen aan bepaalde klanken en ritme. De workshop wordt gegeven voorafgaand aan of na van de voorstelling.

De workshop wordt gegeven door Gaia Gonnelli, een Italiaanse choreograaf, danser en docent die werkzaam is in Nederland. Met haar gezelschap Dadodans|Gaia Gonnelli creëert zij in samenwerking met Dansmakers Amsterdam multidisciplinaire voorstellingen voor de allerkleinsten. Ook ontwikkelt zij workshop en educatieprojecten. De workshop is verbonden aan de voorstelling Mappamondo. Gaia’s interesse ligt in het vergroten van de creativiteit van kinderen middels de taal van dans.

Leeftijd: vanaf 3 jaar
Maximum aantal deelnemers: 25
Duur: 45 minuten
Vereist: muziekinstallatie (iPod of computer). Een vloer die geschikt is voor dans (parket of linoleum, GEEN BETON!) en genoeg ruimte om te bewegen met de kinderen.

Download workshop info als PDF