Missie en visie

Educatie bij Dadodans

De onderzoekende houding van kinderen is een belangrijke inspiratiebron voor de choreografieën van Dadodans | Gaia Gonnelli. Kinderen willen alles proeven, aanraken en helemaal opgaan in wat ze doen. Zeker wanneer ze zich creatief mogen uiten. Die oorspronkelijkheid van kinderen sluit aan bij de voorstellingen en educatieve programma’s van Dadodans. 

Dadodans wil de verbeelding en fantasie van kinderen prikkelen door de korte afstand tot de dansers en daarnaast door de beweging voelbaar te maken door het jonge publiek actief bij de voorstellingen te betrekken. Zo is het ook de missie van het educatief materiaal om een sterke emotionele connectie maken tussen de kinderen en de voorstelling.

Drie pijlers staan centraal, het bewegende lichaam, integratie van disciplines en de creatieve ontwikkeling van het kind. 

Wij hebben activiteiten ontwikkeld voor peuterspeelzalen, primair onderwijs en speciaal onderwijs, theaters.

Heb je een specifieke wens of wil je dat Dadodans meedenkt over hoe een educatieve activiteit zou kunnen aansluiten op een bepaald project? Laat het ons weten en neem contact op met Katja Hofman via educatie@dadodans.nl 

Lesbrieven eerdere voorstellingen