Loading Events
Drup, spetter, klets! Een danseres beweegt zich door de ruimte. Niet in haar eentje; ze wordt gevolgd door allerlei kleuren verf. Ze sluipt, rolt en draait over een papieren vloer en laat gekleurde sporen achter in rood, blauw, geel en groen. Langzaam ontstaat er een kleurrijk schilderij, geverfd met kwasten, maar nog leuker: ook met handen en vingers. En zelfs met het hele lichaam.

KLeuR+

2+
A dancer dressed in white sneaks, rolls and turns on a paper floor. She leaves traces of paint in red, blue, yellow and green. Gradually a colorful painting emerges, not only made with brushes or hands and fingers, but with the whole body.

KLeuR+

2+

« All Events

  • This event has passed.
Sun 22 October , 17:00 18:00 , Bologna

Spetterende dans door een kleurrijke wereld.

Drup, spetter, klets. Een danseres beweegt zich door de ruimte. Niet in haar eentje; ze wordt gevolgd door allerlei kleuren verf. Ze sluipt, rolt en draait over een papieren vloer en laat gekleurde sporen achter in rood, blauw, geel en groen. Langzaam ontstaat er een kleurrijk schilderij, geverfd met kwasten,  maar nog leuker: ook met handen en vingers en zelft het hele lichaam.

Is dansen tekenen in de lucht? De fysieke manier waarop kinderen tekenen, inspireerde Gaia Gonnelli tot het leggen van een verbinding tussen verven en tekenen en dansen.

Is dansen tekenen in de lucht? De fysieke manier waarop kinderen tekenen, inspireerde Gaia Gonnelli tot het leggen van een verbinding tussen verven en tekenen en dansen.

Choreograaf Gaia Gonnelli:
¨Dansen kan gezien worden als een vorm van tekenen, waarbij de sporen van de dansers onzichtbaar blijven. Om de sporen van de beweging zichtbaar te maken, is het idee ontstaan dansen en verven te combineren. ‘KLeuR+’ sluit daarbij in vorm en inhoud aan bij de belevingswereld van jonge kinderen, waarbij spontaniteit en verbeelding een centrale rol spelen

Festival VISIONI

Ateliersì, Via S. Vitale, 69
Bologna, 40125 Italië
+ Google Map

Reviews

Peuters werden uitgedaagd op 2 Turven Hoog

De dansers weten met het herkenbaar gekozen thema en hun uitvoering de aandacht moeiteloos veertig minuten lang vast te houden en dat is knap.

Marcelle Schots
Theaterkrant.nl