Laden Evenementen
Drup, spetter, klets! Een danseres beweegt zich door de ruimte en wordt gevolgd door allerlei kleuren verf. Is dansen tekenen in de lucht?

KLeuR+

2+
Drup, spetter, klets! Een danseres beweegt zich door de ruimte en wordt gevolgd door allerlei kleuren verf. Is dansen tekenen in de lucht?

KLeuR+

2+

« Alle Evenementen

zo 24 november , 15:30 16:20 , Nijmegen
Tickets

Drup, spetter, klets. Een danseres beweegt zich door de ruimte. Niet in haar eentje; ze wordt gevolgd door allerlei kleuren verf. Ze sluipt, rolt en draait over een papieren vloer en laat gekleurde sporen achter in rood, blauw, geel en groen. Langzaam ontstaat er een kleurrijk schilderij, geverfd met kwasten, maar nog leuker: ook met handen en vingers. En zelfs met het hele lichaam.

Is dansen tekenen in de lucht? De fysieke manier waarop kinderen tekenen, inspireerde Gaia Gonnelli tot het leggen van een verbinding tussen verven en tekenen en dansen.

Choreograaf Gaia Gonnelli:

¨Dansen kan gezien worden als een vorm van tekenen – waarbij de sporen van de dansers onzichtbaar blijven. Om de sporen van de beweging zichtbaar te maken, is het idee ontstaan dansen en verven te combineren. ‘KLeuR+’ sluit daarbij in vorm en inhoud aan bij de belevingswereld van jonge kinderen, waarbij spontaniteit en verbeelding een centrale rol spelen.¨

Lindenberg Cultuurhuis

024 3273911

Bekijk de site van Organisator

Lindenberg Cultuurhuis

Ridderstraat 23
Nijmegen, 6511 TM Nederland
+ Google Maps

Reviews

It was hard for children and adults to stay seated, everyone wanted to dance, slide and paint along

Stad Wagingen Nieuws

The Dadodans company’s “Kleur+” (meaning “Color”) is also a performance without limitations for all audiences.

Tommasso Chimenti, Italy

Children, mothers and fathers alike were fascinated

We went to see KLeuR+ by Dadodans, with the marvellous Candela Murillo creating magic combining body, sound, colour...